Costa del Sol

De Costa del Sol, gelegen op slechts 2u 20 minuten vliegen van België. De meest zuidelijke kuststrook van Spanje. Letterlijk betekent Costa del Sol zonnekust, wat geheel te danken is aan het overwegend zonnige weerbeeld dat hier het hele jaar door heerst.

Nergens in Spanje duurt het zomerseizoen zo lang als aan de Costa del Sol. Dat heeft geresulteerd in een groot aantal badplaatsen, waarvan Marbella ongetwijfeld de meest bekende is.
De Costa del Sol biedt naast zijn mooie brede stranden en vertier op het water ook oneindig veel keuze aan golf liefhebbers en tevens de ideale uitvalbasis voor citytrips naar Sevilla, Málaga, Córdoba en Granada.Een plek met 320 dagen zon per jaar. Met leuke boutique's, chiriguitos (strandbarretjes), lokale markten, culinaire restaurants, pretparken,... De Costa del Sol heeft voor iedereen wel iets te bieden.

 

Benalmadena
Benalmadena, ligt op slechts 15 minuten rijden van internationale luchthaven van Malaga. Ook perfect bereikbaar met de trein vanaf de luchthaven.
Deze badplaats is onderverdeeld in Benalmádena Pueblo (de oude stad) en Benalmádena Costa (het gebied aan het strand).
Benalmádena Costa beschikt over meerdere hotels gelegen aan het strand, 9 kilometer aan  zandstranden en een prachtige jachthaven met vele restaurantjes, bars, ijssalons,...

 

 

 

Mijas Costa (La Cala de Mijas, Torrenueva, Miraflores, Calahonda, Riviera del Sol)
Gelegen tussen de Spaanse stad Fuengirola en Marbella. Op slechts 25 minuten van de luchthaven.

Het grootste deel van deze omgeving is gelegen op een berghelling waardoor je op slechts 4 minuten rijden van de kust reeds kan genieten van een panoramisch zicht.
Deze streek bestaat uit het populaire La Cala de Mijas, een oude visserdorp met vele restaurants, lokale markten en brede zandstranden, supermarkten, ...
Van Calahonda kan je via de houten patio een mooie wandeling (6 km) maken tot in La Cala de Mijas en ondertussen halt houden om iets te drinken in één van de vele strandbarretjes.

In la Cala de Mijas worden meerdere nieuwbouwprojecten gebouwd. Het onroerend goed in de omgeving Mijas Costa is minder duur dan in en rond Marbella. Een streek waar vele mensen overwinteren of permanent wonen.
Ook zeer aantrekkelijk voor vakantie gangers door de centrale ligging ten opzichte van de luchthaven en Marbella.
Deze streek wordt omringd door vele golfterreinen waaronder La Cala Resort Golf & Spa, El Chaparell, Calanova Golf, Siesta Golf, Miraflores Golf,...

 

Oost-Marbella (Elviria, Los Monteros, Cabopino, Rio Real, El Rosario, Las Chapas)
De omgeving tussen Mijas Costa en Marbella.

De vastgoedprijzen ligger hier beduidend hoger dan Mijas Costa.

Elviria is gekend voor de wereldberoemde Nikki Beach Club, Cabopino voor zijn pittoresk haventje en zijn prachtige duinen, Los Monteros voor zijn exclusieve urbanisaties gelegen aan het mooie zandstrand.

 

 

 

Marbella
Marbella is een bruisende stad bestaande uit het oude stadsgedeelt 'Casco Antiguo'.

Wandelen tussen de kleine smalle straatjes met vele tapasbars, restaurantjes en het gezellige Plaza de los Naranjos. Buiten de vele boutiques en mooie wandelboulevards is ook kunst en cultuur alom aanwezig.

Marbella is vooral bekend voor zijn beroemde jachthaven 'Puerto Banus'. Een plek om te zien en gezien te worden. Dure jachten, luxe sportwagens, exclusieve designwinkels, beachclubs, casino's,... Bekend als 'de playground for the rich and famous'.

 

 

 

Nueva Andalucia
De omgeving rond Marbella. Meeste appartementen en villa's zijn hier gebouwd volgens de traditionele architectuur doch zien we hier ook meerdere nieuwbouwprojecten opduiken.
De vastgoed prijzen in deze omgeving liggen hoger dan rond Marbella door de locatie ten opzichte van Marbella en Puerto Banus.

Ideaal voor wie rust en privacy wenst maar nabij het bruisende centrum wil vertoeven.

 

 

West-Marbella (San Pedro, Benahavis, Los Arqueros, Guedalmina, Los Flamingos, Cancelada)
Deze streek is gelegen op ongeveer +/- 50 minuten van de luchthaven van Malaga.

San Pedro de Alcantara

Gelegen op slechts 3 kilometer van Puerto Banus, is een typisch Spaans dorpje met enkele restaurantjes. Aan de brede boulevard zijn reeds enkele nieuwbouw projecten gebouwd. De boulevard loopt door tot in Puerto Banus wat deze locatie aantrekkelijk maakt.
Wanneer we naar boven rijden komen we in het gebied van Los Arqueros, gebouwd op een heuvel waardoor de meeste woningen en appartementen beschikken over prachtig uitzicht over de vallei, golfterrein en de zee.

 

 

Benahavis

Een prachtig wit spaans dorpje gelegen tussen de bergen, op slechts 7 km van de kust. Bekende voor zijn vele culinaire restaurantjes. In deze omgeving kan u zich even wegtrekken van de kust, genieten van een mooie wandeling en lekker tapas. Benhavis beschikt over enkele zeer mooie urbanisaties. Ideaal voor iemand die opzoek is naar rust en wil genieten van een prachtig landschap. Deze omgeving is niet zo bebouwd.

 

Los Flamingos

gekend voor het bekende luxehotel Villa Padierna, omgeven door prachtige golfterreinen. 
Weldra zal deze streek verbonden worden met Cancelada waar er momenteel meerdere nieuwbouwprojecten worden aangeboden. Deze streek zal beter bekend worden als Santa Vista.
 

 

 

 

 

Estepona
Gelegen op +/- 1 uur van de luchthaven van Malaga

Beschikt over een mooie wandelboulevard en brede zandstranden waar vele sporters maar al te graag gebruik van maken.  

Je kan lekker kuieren in de oude stadskern en genieten van traditionele spaanse gerechten in één van de vele tapasbars.
In het centrum van Estepona zijn het vooral oudere urbanisaties maar op +/- 10 minuten rijden worden er meerdere nieuwbouwprojecten aangeboden.